21/3/2025
Netværk

»Kooperativt København er både omsorg, udsyn og benhård business. Det er jeg ikke stødt på i andre netværk«

I Kooperativt København samles vi til sociale, læringsrige og vidensudvekslende møder. Vi mødes både i det lavpraktiske og på den helt store klinge. Her fortæller Signe Skov Hansen fra medlemsvirksomheden Bruce, hvordan hun oplever fællesskabet.

Mangfoldigheden som styrke

Vores medlemmer bærer både jakkesæt og arbejdsbukser, men fælles for alle uanset branche og størrelse er, at vi arbejder for en socialt ansvarlig fremtid. Det er vores fineste og vigtigste opgave at bringe medlemmer sammen i sociale, læringsrige og vidensudvekslende møder.

»Kooperativt København består af vidt forskellige medlemmer, men jeg følte mig velkommen allerede fra første medlemsmøde,« fortæller Signe Skov Hansen og fortsætter: »Jeg synes netop mangfoldigheden i fællesskabet er en stor styrke, for jeg får en masse nye perspektiver og mulighed for at se den virksomhed, jeg er en del af, på nye måder.«

Hverdagsnær sparring

I vores fællesskab bestræber vi os på, at medlemmerne kan få hverdagsnær sparring og erfaringsudveksling med andre medlemmer, der kender alt til det sure og søde ved daglig virksomhedsdrift.

Signe forklarer: »For mig er Kooperativt København både omsorg, udsyn og benhård business. Det er jeg ikke stødt på i andre netværk. Jeg lærer meget af de andre, som jeg kan bruge direkte i min hverdag i Bruce. Det kan være alt fra demokratisk organisering til lavpraktiske bogføringsfif.«

Kooperativt København ønsker at være et aktivt fællesskab, hvor man både kommer for at bidrage og for at blive beriget. Vi gør os umage for at skabe møder, hvor alle medlemmer føler sig velkomne og set. 

Vil du være med? Så kontakt os.

Det gør vi: Netværk

Medlemsmøder: Afholdes fire gange årligt, hvor forskellige medlemsvirksomheder skiftes til at lægge hus og værtskab til.

Fredagsbarer: Til vores årlige fredagsbar mødes medarbejdere og medejere fra vores medlemsvirksomheder på tværs af fag og brancher til et brag af en kooperativ fest.

Studieture: Vi er lokalt forankret, men internationalt orienteret. Derfor følger vi ikke bare med i, hvad der sker ude i verden, vi rejser også ud der, hvor der er kooperative venskaber at opdyrke og gensidig erfaringsudveksling at hente. I 2023 besøgte vi det kooperative Baskerland i Spanien.

Grupper: I vores fællesskab finder folk sammen i grupper om relevante og tværgående emner. Vi opfordrer og understøtter etablering af flere grupper, hvis arbejde kan støtte de enkelte medlemmer eller den kooperative bevægelse. Vi har fx en kulturgruppe, en løngruppe og en højskolegruppe.

• Åbent fællesskab: Vi støtter opblomstringen af kooperativt iværksætteri ved at være et åbent fællesskab, hvor man kan lære af hinanden peer-to-peer.

Foto: Agnes Saaby Thomsen
Om Restaurant Bruce: Restaurant Bruce serverer moderne nordisk mad. Deres dygtige kokke går i dialog med smørrebrødstraditionen, og du kan finde grønne og veganske stykker sammen med de mere klassiske. Bruce har fokus på lokale råvarer, økologi og bæredygtighed. De byder på hjemmelavet snaps, har lokale fadøl på hanen og naturvin i glassene. Besøg dem på Ryesgade på Nørrebro eller se mere på deres hjemmeside.
Foto: Agnes Saaby Thomsen
2/4/2025

Eventkalender

Kooperativt København lister og deler events fra medlemmer, som er åbne for deltagelse, og hvor I håber, at venner fra fællesskabet vil dukke op. Kendskab giver venskab!

Netværk
Organisation
21/3/2025

Stenbroens Træpleje og anlæg: »Jeg drømmer om nye fælles finansieringsmodeller udenom banker og investorer«

Banklån er ikke risikovillige penge, og investorer vil ikke bare have afkast. De vil også have indflydelse, der afspejler kapitalens størrelse, og det harmonerer dårligt med demokratisk ejerskab. Så hvor skal kooperativer og socialøkonomiske virksomheder kigge hen, når de gerne vil finansiere deres opstart og nye initiativer? Her er tre bud på alternative finansieringsmodeller - og en lille drøm for fremtiden.

Netværk
Viden og formidling
26/3/2025

Logik & Co.: »Den egentlige opstartshjælp lå hos vores ægtefæller. De betalte jo gildet«

Balder Johansen er medstifter af byggefirmaet Logik & Co., som er specialister i bæredygtigt byggeri. Logik & Co. har siden opstarten i 2001 været igennem både opsving og krisetider. Hele vejen igennem har de stædigt holdt fast i, at det godt kan betale sig at have holdninger.

Viden og formidling
Netværk